Tryk på kortet herover for at downloade et kort over Sagnlandet Lejre.

At komme rundt i Sagnlandet Lejre

En tur i Sagnlandet Lejre er som en tur i skoven. Sagnlandet Lejre breder sig på et 43 hektar stort område, og der er flere steder, hvor en kørestol ikke kan komme frem.

På kortet til venstre kan du se hvilke ruter vi har i Sagnlandet Lejre.

Den Blå Rute er den mest handicapvenlige rute. Ruten fører til Jernalderlandsbyen, Vikingemarkedspladsen, Båldalen, De Historiske Værksteder, Café og Butik. Den kan normalt passeres af de fleste manuelle kørestole, afhængig af brugerens og medhjælpernes fysiske form. Erfaringerne viser dog, at enkelte strækninger kan være vanskelige at passere for elektriske kørestole.

I jernalderlandsbyen findes der kørestolsslisker, så I kan komme ind i husene. Bed om en hånd hos jernalderguiderne i landsbyen – de står klar til at hjælpe.

Vejr og vind er også afgørende for, hvor let ruten er, og det kan skifte fra dag til dag. I kan også orientere jer på områdekortet inden besøget, her til venstre.

Handicaptoiletter i Sagnlandet Lejre

Der findes handicaptoiletter i Sagnlandet Lejre både i velkomstcenteret og i Hvidesøhus, som ligger på den blå rute. Ved Hvidesøhus findes der også café.