Kridt skoene og bevæg dig ud i den fjerneste afkrog af Sagnlandet Lejre.

Urets visere drøner baglæns på fuld skrue til I når den tid, hvor mennesket føjede sig for naturens luner, og levede i og af hvad det kunne jage og samle.

Ved søens bred står et lille telt. Det knejser ikke højt over jorden og kan næppe huse meget mere end et par voksne. Indgangspartiet er dekoreret af et gevir fra det dyr, der har lagt skind til beklædningen: rensdyret. Sæt jer på hug og kig indenfor, og forestil jer, at det var jeres ly for natten, og at landskabet var jeres hjem. Et landskab, som isen akkurat har sluppet sit tag i, så det blotlagte land er sparsomt bevokset og befolket af få mennesker og kæmpe store dyr.

Tag et kvantespring i tid, slentr langs søens bred og træd indenfor i en hytte, der er en balsal til sammenligning. Nyd at det her er muligt at stå oprejst, kast blikket på hyttens sindrige siv-tækning og bemærk, at på denne tid har der været rigeligt med træ og bevoksning at forlyste sig med.

Tag et kvantespring mere og besøg en tid, hvor fisk og skaldyr var på menuen dagligt. De slanke både, der er udhugget af træstammer, ligger fortøjet ved søens bred lige foran hjemmets åbning. Slå jer ned ved ildstedet i skovbrynet eller stik hovedet indenfor i den dunkle hytte, hvor solens lys falder i striber ind gennem