Din kurv er lige nu tom!
Beskrivelse
Tak for din støtte!
Vi er så taknemmelige for jeres alle sammens hjælp i en svær tid. Al hjælp og donationer er værdsat, og er med til at sørge for, at vi – også fremover – kan slå dørene op til fortidsoplevelser for store og små.
Når du donerer til Sagnlandet Lejre
Beløb på over 200 kroner givet som frivillige gavebidrag til Sagnlandet Lejre er fradragsberettiget, da Sagnlandet Lejre er godkendt af SKAT som almen velgørende og almennyttig institution efter ligningslovens § 8A. Det betyder, at du som giver kan trække beløbet du donerer fra i din skattepligtige indkomst. Fradragsberettigelsen for donationer gælder beløb fra 200 og op til 16.600 kroner.
Husk derfor at oplyse CPR-nummer – eller hvis I donerer som virksomhed, CVR – når I overfører frivillige donationer til Sagnlandet Lejre. Så indberetter vi donationen, som herefter bliver automatisk registreret på jeres selvangivelse. Repræsenterer du en virksomhed og vil I gerne støtte Sagnlandet Lejre? Så meld jeres virksomhed ind i Sagnlandet Lejres erhversklub. Læs mere her
TAK FORDI DU STØTTER SAGNLANDET LEJRE!

Sagnlandet Lejre er godkendt af SKAT som almennyttig institution efter ligningslovens § 8A. Det er af stor betydning for Sagnlandet Lejre at stå på listen over almenvelgørende institutioner, og for at kunne forblive på listen skal Sagnlandet Lejre modtage frivillige gavebidrag på minimum 200 kr. fra mindst 100 personer.
Vi gør opmærksom på, at opnåelse af fradragsret for gavebidrag forudsætter at Sagnlandet Lejre i indeværende kalenderår opnår mere end 100 frivillige gavebidrag af mindst 200 kr. i indeværende kalenderår.
Regler og bekendtgørelser fra SKAT om frivillige gavebidrag og godkendelse som almenvelgørende intuitioner efter ligningslovens paragraf 8A.
Med ET FRIVILLIGT GAVEBIDRAG STØTTER DU:
- En almennyttig, selvejende erhvervsdrivende fond: SAGNLANDET LEJRE – Historisk-Arkæologisk Forsknings- og Formidlingscenter er en selvejende erhvervsdrivende fond grundlagt i 1964. Centrets økonomiske grundlag tilvejebringes ved en kombination af egne indtægter og offentlige driftstilskud samt lejlighedsvise bidrag fra private og offentlige fonde og puljer til projekter.
- Sagnlandets vedtægtsbestemte formål (§ 2): “at drive et forskningscenter for udførelse af etno-logiske, historiske og arkæologiske eksperimenter, gennemførelse af hertil hørende forsk-ningsopgaver, og at viderebringe resultaterne gennem videnskabelige kanaler og gennem en aktiv formidling og undervisning.” Alle vores indtægter går til opfyldelse af dette formål.
- Sagnlandets Mission: “Jeg prøver og jeg forstår“. Vi vil skabe og formidle viden og forundring om fortidens levevis gennem eksperimental arkæologisk forskning, levendegørelse og undervis-ning baseret på aktiv deltagelse for både børn og voksne.
- Sagnlandets Værdigrundlag: Mangfoldighed – Forståelse – Ansvar. Vi tager udgangspunkt i at al-le mennesker har rødder i en specifik kultur og både er historieskabte og historieskabende med et fælles ansvar for, hvordan fremtidens samfund bliver formet. Med vores basis i arkæologi og historie vil vi sætte perspektiv på samtiden. Derfor baserer vi vores værdigrundlag på:
Mangfoldighed – fordi historien viser mangfoldighed i menneskers kultur, selv- og omverdens-forståelse.
Forståelse – fordi historien viser sammenhænge mellem menneskers kulturelle baggrund og deres samfundssyn, natursyn og ressourceudnyttelse.
Ansvar – fordi vi bør lære af historien og forholde os aktivt og reflekteret til en bæredygtig for-valtning af kultur- og naturarv i udformningen af fremtidens samfund. - Et videnspædagogisk aktivitetscenter. Sagnlandet er af Undervisningsministeriet.klassificeret som ét af Danmarks 16 videnspædagogiske aktivitetscentre (VPAC) De 15 Videnspædagogiske Aktivitetscentre udgør de væsentlige vidensformidlende institutioner inden for: “… de tekniske & naturvidenskabelige og de kunstneriske, kulturelle, historiske, litterære og filosofiske områder, der ikke er museer, men som står for en alternativ og supplerende formidling af vanskeligt til-gængelige fænomener og begreber – og hvis koncept bygger på vidensformidling via publikums aktive deltagelse.” (www.uvm.dk)
- En seværdighed af national interesse. Sagnlandet er udvalgt af Kulturstyrelsen som én af 200 særligt udvalgte seværdigheder af national interesse og forsynet med det brune Johanneskors.
- En almennyttig institution. Sagnlandet er godkendt af SKAT som alment velgørende/almennyttig institution efter ligningslovens § 8A. Derfor kan givere fratrække gavebeløb i deres skattepligtige indkomst indenfor de i ligningslovens § 8A fastsatte grænser (se omstående side).
- En rummelig arbejdsplads: Sagnlandet beskæftiger ca. 100 helårs- og sæsonansatte ildsjæle af håndværkere, pædagoger, arkæologer, studerende, ufaglærte, fleksjobbere m.fl. I alt ca. 33 års-værk. Hertil kommer frivillige fra bl.a. foreningen Sagnlandets Venner.
Sagnlandet bidrager til et rummeligt arbejdsmarked og er praktiksted for folk i revalidering, arbejdsprøvning, løntilskud og uddannelsespraktik for folkeskole, ungdomsudannelser mv. - En professionel ledet institution: Sagnlandets direktør refererer til en ulønnet bestyrelse med videnskabelige, attraktionsfaglige, økonomiske, ledelsesmæssige og politiske kompetencer:
- Formand, professor i arkæologi, Dr. Phil Kristian Kristiansen, Göteborg Universitet;
- Næstformand, advokat Flemming Damgård Larsen, Folketingsmedlem;
- Tidligere direktør Peter Skak-Iversen, DONG ENERGY A/S;
- Tidligere direktør Asger Høeg, Experimentarium;
- Tidligere fødevareminister, folketingsmedlem Mogens Jensen;
- Direktør Dorte Kiilerich;
- Professor og Ph.d. i zoologi, Morten Meldgaard, Statens Naturhistoriske Museum;
- Borgmester Tina Mandrup, Lejre Kommune;
- professor, bestyrelsesmedlem Søren Sindbæk, Aarhus Universitet.
- Godsejer Ledreborg, John Munro, observatør
- Hendes Majestæt Dronningen har siden 2003 været Centrets protektor.
Donation
Suggested: 200 dkk
Støt Sagnlandet Lejre
Når du støtter Sagnlandet Lejre er du med til at sørge for, at vi – også fremover – kan slå dørene op til fortidsoplevelser for store og små.
Støt med 200 kr. og træk beløbet fra i Skat.
Donationer til almennyttige organisationer som Sagnlandet Lejre, kan trækkes fra i skat, hvis du donerer mellem 200 kr. og 16.600 kr.