Hist hvor vejen slår en bugt, ligger der et hus så smukt.

Faktisk ligger der to huse, tilsammen udgør de Krikkebjerghuse. Følg vejen og træd ind i knitrende landlig idyl, som ellers kun eksisterer i litteraturen.

To små hvide stråtækte huse er omkranset af hver sin frodige køkkenhave og struttende frugttræer. Ænder og – hvis det har været et godt år! – gæs vralter frit omkring og rapper lystigt. På folden ikke langt fra huset bræger får og geder om kap med grisenes grynten.

Slå jer ned på bænken udenfor huset. Den vakler lidt på den ujævne stenbelægning. Hvil bentøjet med katten på skødet. Træd indenfor i den hyggelige stue, hvor hele husmandsfamilien sover om natten. Test sengen og overvej om halm i virkeligheden er ganske undervurderet af nutidens producenter.

River kulden i ansigtshuden, har den gode husmandskone tændt op i brændeovnen, og så er der herinde katten er at finde. Dovent slumrende med benene godt krøllet sammen på stolen op ad den lune bilæggerovn.

Husmandsfolkenes daglige gøremål skifter med årstiderne, og hver dag er der nyt arbejde at tage fat på. Hjælp husmandsfolkene med at fodre dyrene, og nyd synet af de ivrige grise, der springer rundt som legesyge hundehvalpe. Giver I et nap med, når geden skal malkes, får I måske lov til at smage på den friske søde mælk.

De to husmandssteder er reproduktioner af huse fra 1850’erne.