Projekter og forskning i vikingetid

Med projekt Sagnkongernes Verden vil vikingetiden fremover få en mere fremtrædende rolle i Sagnlandet Lejre. Med projektet åbner vi døre til ny viden om vikingernes liv, færden og formåen. Potentialet for nye forskningsprojekter er stort, og allerede nu er flere spændende projekter i gang, blandt andet i samarbejde med Nationalmuseet.

Vikinge Kongehal genskabes

Kongehal genskabes

I Sagnlande Lejre genskaber vi Danmarks største vikingehal. Resterne af det originale bygningsværk blev i 2009 fundet i Gl. Lejre. Byggeriet er en del af Sagnkongernes Verden – et storstilet projekt, som bringer vikingetiden til live.

Læs om Sagnkongernes Verden

 

Farver i vikingetiden

Farverige vikinger

I samarbejde med forskere fra nationalmuseet står Sagnlandet Lejre bag et forskningsprojekt i vikingetidens farver. Selvom de fleste fund fra vikingetiden ved første øjekast kan se en kende farveløse ud, viser forskernes analyser, at vikingetiden var ganske farverig.

Læs mere om ‘Farverige vikinger’

 

Hvordan gik mennesker klædt i vikingetiden?

Velklædt i vikingetiden

Hvordan gik mennesker klædt i vikingetiden? Det er en gruppe forskere efter en stor donation fra Velux Fonden gået i gang med at finde ud af. Forskningen sker i et samarbejde mellem Nationalmuseet og Sagnlandet Lejre.

Læs om ‘Velklædt i vikingetiden’

 

 

 

HISTORIEN BAG SAGNLANDET LEJRE

Sagnlandet Lejre

Sagnlandet Lejre er stiftet i 1964 for at skabe ny viden om fortiden ved forsøg.

Læs mere her.


VIKINGEHAL: FØLG BYGGEPROCESSEN

VIKINGEHAL FØLG BYGGEPROCESSEN

Sagnlandet Lejre genskaber Danmarks største vikingehal.

Se videoer (YouTube)