Temadage

10 stier med sagn om stort og småt - Ane Damgaard Jepsen

Temarundvisning i Sagnlandets landskab - For voksne

Søndag den 26. oktober kl. 13.00 - 15.00

 

10 stier - med sagn om stort og småt

 

Nyd en rask søndags travetur i Sagnlandets smukke kulturlandskab og hør om stort og småt fra historie og arkæologien mens vi nyder det sene efterårslandskab, den friske luft og raske gåtur.

 

Sagnlandets er gennemløbet af mere end 12 forskellige stier og veje. Langs disse veje er der tusind fortællinger der venter på at blive fortalt. Nogle veje er gamle landevej, kirkevej, bondesti eller smutvej til smugkroen, mens andre er en del af herregårdens allé systemet omkring Ledreborg Gods og beretter om 1700-tallet landskab.

 

Andre stier og veje fører forbi Sagnlandets rekonstruerede miljøer fra oldtiden til landbotiden og rummer historier om både livet og døden i 8000 år. Turens guide er Arkæolog Ane Jepsen.

 

 

Praktiske oplysninger:

Mødested: Mød op ved Sagnlandets butik 12.45 hvor der åbnes for toiletterne og modtages kontant betaling for turen.Turen slutter igen samme sted.

Kun Åbent for tur:
Sagnlandet er kun åbent for deltagelse i turen. øvrige huse, miljøer, café og butik er ikke åbent.

Terræn:
Turen går både af grusveje, stier og trampestier og henvender sig derfor ikke til gangbesværede, klapvogne eller barnevogen - til gengæld lover vi en god lang gåtur med sved på panden. ca. 10 km.

Forfriskning:
Til sidst byder Sagnlandet på en gratis kop kaffe eller the.

Pris og Betaling:
Pris for voksne 65 kr. (for børn 45 kr. - men turen frarådes for børn under 12 år.)

HUSK KONTANTER, DA VI IKKE MODTAGER DANKORT!!!!

Praktiske informationer

  • Tur varer ca. 2 timer.
  • Mødested Sagnlandets Lejres Parkeringsplads Slangealleen 2, 4320 Lejre.
  • Turpris: Voksne 65 kr. Børn (3-11 år) 45 kr. Der skal betales kontant, da Sagnlandets Butik ikke er åben denne weekend.
  • Bemærk sæsonpas og SVL-medlemsskab giver ikke gratis adgang til de guidede temature ligesom Sagnlandets øvrige aktiviteter ikke er åbne.

Sagnlandets Temadage

De seneste år har Sagnlandet Lejre gennemgået en større udvikling i takt med at samfundet omkring os er i hastig forandring. Det gamle navn ”Lejre Forsøgscenter” er udskiftet, en royal protektor er kommet til, der er opbygget ny bestyrelse og i landskabet er nye typer bygninger vokset frem, mens nye spændende projekter er i støbeskeen. Blandt mange andre nyskabelser og nye muligheder for publikums-oplevelser er også Sagnlandets Temadage kommet til.

 

Sagnlandet Lejre arrangerer temadage i løbet af året, både indenfor og udenfor sæsonen. Fælles for dem er, at de giver mulighed for at komme med bag kulisserne, det være sig Sagnlandets, Landskabets, Vejrets eller Historiens og få forståelse for de dybere sammenhænge. '