Jernalderlandsbyen Lethra (200 f.Kr. - 200 e.Kr.)

En tidsrejse til Jernalderen!

 

 

 

Jernalderlandsbyen Lethra ligger lunt mellem bakker og overdrev ved bredden af Buesø. Hegn og palisade beskytter de 7 huse. Foran landsbyen græsser Lethras husdyr - både kvæg, får og heste - og høns og gæs piler rundt mellem husene. Landsbyens geder går i tøjr - ellers spiser de stråtagene.

 

  

Udenfor palisaden ligger jernudvindingsovnene og smedjen. Og lidt længere væk ligger Offermosen skjult i skoven.

 

 

I sommer- og efterårsferien befolkes området af familier, der på denne måde nyder en del af deres ferie som fortidsfamilie i jernalderen. Læs mere om at blive fortidsfamilie i Sagnlandet Lejre her!

 

 

Tiden vi fortæller om er 200 f.Kr. til 200 e.Kr. Dengang lå et mægtigt imperium – Romerriget - kun et par hundrede km syd for Danmark. Hele Nordafrika, Vest-, Syd- og Østeuropa samt Lilleasien var erobret og underlagt imperiets kontrol. Men nord for Rhinen og Donau samt i Skandinavien fik romerne aldrig fodfæste.

 

 

I hverdagene benyttes jernalderlandsbyen til undervisning af skolebørn.

 

 

I sommer- og efterårsferie kan man opleve livet i jernalderen i mødet med landsbyens beboere. Og i samme perioder samt i en del weekender sæsonen igennem tilrettelægges der særlige aktiviteter for publikum.

 

 

Se på kortet, hvor Jernalderlandsbyen ligger.

 

 

Vil du vide mere om jernalderen, anbefaler vi siderne om dette emne i www.danskhistorie.dk.